. ΜΟΛΙΣΤΑ: Μέσα στις απεργίες ..να και η άνοιξη

Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Μέσα στις απεργίες ..να και η άνοιξη

Ο χειμώνας πέρασε βιαστικά και φέτος αν ήρθε ποτέ....Κι αυτό δεν υποφέρεται όχι μόνο ψυχολογικά, αλλά θα είναι πολλαπλά επιβλαβές από όλες τις απόψεις. Η φύση νοσεί και οι άνθρωποι συνεχίζουν να σφυρίζουν στον σκοπό τους σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Κτίσαμε έναν πολιτισμό του καναπέ, της αδιαφορίας και της τεμπελιάς. Τα σκουπίδια , ως γνήσια παιδιά του καταναλωτισμού έρχονται να πάρουν την εκδίκησή τους. Η παρουσία τους δεν είναι αναπόφευκτη ...οι άνθρωποι τα παράγουν και τα αναπαράγουν, τα κάνουν κομμάτι της ζωής τους και στο τέλος δεν μπορούν να απαλλαγούν από αυτά.
Τα σκουπίδια είναι η άλλη όψη της κοινωνικής μας ευαισθησίας. Κάποτε είχα ακούσει ότι οι Κινέζοι δεν παράγουν σκουπίδια κι αυτό δεν είναι παρά μέρος μιας κουλτούρας όπου τα πάντα είναι χρήσιμα ή καθίστανται χρήσιμα ...Τα απορρίματα δεν ειναι παρά η άλλη όψη της ευκολίας με την οποία οι νεοέλληνες προσπαθούν να καλύψουν την πολιτισμική τους ανεπάρκεια. Ρέματα και πλαγιές, ποτάμια και κάθε σημείο της φύσης έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους, ενώ ακόμα και σήμερα δεν έχει κλείσει η πληγή των ανεξέλεγκτων χωματηρών. Η ανακύκλωση είναι σε νηπιακό στάδιο. Τι έχουμε να περιμένουμε ?
Ποιός ξέρει ..ίσως μας σώσουν οι Δυτικοί και η νομοθεσία της Ε.Ε. για το περιβάλλον, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η ιδιωτική πρωτοβουλία που καθυστερημένα θυμήθηκε ότι η Διαχείριση Απορριμάτων έχει ψωμί ...Ίδωμεν
blog comments powered by Disqus

google analytics