. ΜΟΛΙΣΤΑ: Ραντεβού στα τσίπουρα

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2008

Ραντεβού στα τσίπουρα

Κάπως άχαρα και στενά πέρασα τον φετινό Δεκαπενταύγουστο στο χωριό. Με δουλειές στο σπίτι και μαστόρους. Ούτε που χόρεψα φέτος και οι μέρες κύλησαν σαν νερό πριν καλά καλά το καταλάβω. Αλλά αυτά υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Ο κόσμος βέβαια ήταν εκεί, αλλά το κέφι και η διάθεση σαν να πέφτουν κάθε χρόνο.
Το ευχάριστο νέο είναι ότι το καφενείο στο Γανναδιό αλλάζει χέρια ...έμαθα ότι θα το πάρει ένα νέο ζευγάρι. Το παιδί είναι από το Γανναδιό. Ντόπιος δηλαδή...Άκουσα ότι θα εγκατασταθούνε μόνιμα εκεί και επομένως θα είναι ανοιχτά και τον χειμώνα.
Αυτές τις μέρες θα αρχίσει και η προετοιμασία για τα τσίπουρα. Είναι μεγάλη στιγμή για το χωριό ο τρυγητός , το πάτημα των σταφυλιών και η απόσταξη της ρακής. Το σκέπτομαι και εγώ σοβαρά φέτος να συμμετέχω στην διαδικασία και να βγάλω και τα δικά μου τσίπουρα. Είναι όμορφο να κάνει κανείς μόνος του το δικό του ποτό. Όχι μόνο με την έννοια της οικιακής οικονομίας , αλλά και με εκείνη του ελέγχου της διαδικασίας αυτού που πίνουμε.
Κι αν είστε από εκείνους που τους αρέσουν αυτά ελάτε μια βόλτα από την Μόλιστα του Αγίου Δημητρίου να μας δείτε ...να σας κεράσουμε και ένα τσιπουράκι ζεστό ...να έτσι όπως βγαίνει από το καζάνι.

buzz it!

blog comments powered by Disqus

google analytics